Ο Δήμος Δομοκού στον «Στρατηγικό σχεδιασμό Δήμων» του Συμβουλίου της Ευρώπης

Ο Δήμος Δομοκού κρίθηκε ως ένας από τους πέντε Ελληνικούς Δήμους που θα συνδράμουν με την εμπειρία τους και την γνώση τους στην ανταλλαγή ιδεών και απόψεων σχετικά με το Στρατηγικό Σχεδιασμό, υπό την καθοδήγηση και την βοήθεια των εμπειρογνωμόνων του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Ο Φθιωτικός Δήμος επιλέχθηκε μαζί με άλλους τέσσερις για να συμμετάσχουν στην πιλοτική φάση της Δράσης για τον Στρατηγικό Σχεδιασμό Δήμων του Κοινού Έργου Ε.Ε. και Συμβουλίου της Ευρώπης «Τεχνική Βοήθεια για τη Θεσμική Ενίσχυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Ελλάδα».

Οι άλλοι Δήμοι είναι, Θέρμης, Καβάλας, Πρέβεζας και Τρίπολης.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων των εμπειρογνωμόνων με τους εκπροσώπους των Δήμων αναγνωρίστηκαν δύο τομείς που προσφέρονται ιδιαιτέρως για ανάπτυξη ικανοτήτων (capacity building assistance):

1. Συμμετοχή ενδιαφερόμενων μερών (stakeholders) στην ανάπτυξη στρατηγικού σχεδιασμού, και

2. Σύνταξη αποτελεσματικού σχεδίου δράσης.

Ως εκ τούτου, το διήμερο 9-10 Ιανουαρίου 2018 το Κέντρο Εμπειρογνωσίας διοργάνωσε δύο σεμινάρια εστιασμένα σε αυτές τις ανάγκες των επιλεγμένων Δήμων.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.