Πρόστιμο 26,7 εκατ. ευρώ στην Αθηναϊκή Ζυθοποιία από το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών

Βεργίνα κατά Heineken: Το δικαστήριο επικύρωσε την απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, μειώνοντας ωστόσο το αρχικό πρόστιμο

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Με ικανοποίηση έγινε δεκτή από την Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, με την οποία επικυρώθηκε, εν μέρει, η απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού κατά της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, στην οποία, έπειτα από αναπροσαρμογή, επιβλήθηκε το πρόστιμο των 26,7 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης (4055/2017), η Αθηναϊκή Ζυθοποιία, ιδιοκτησίας κατά 98,8% της ολλανδικής Heineken, εφάρμοζε για σχεδόν δύο δεκαετίες πρακτικές που είναι αντίθετες στην ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία περί προστασίας του ανταγωνισμού.

Υπενθυμίζεται ότι στην Αθηναϊκή Ζυθοποιία έχει αρχικώς επιβληθεί πρόστιμο 31,4 εκατ. ευρώ από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, το μεγαλύτερο πρόστιμο που έχει επιβληθεί για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης από την Επιτροπή

«Η Επιτροπή Ανταγωνισμού και τώρα και το Διοικητικό Εφετείο επικύρωσαν την παραβατική συμπεριφορά της Heineken στην Ελλάδα, μέσω της θυγατρικής της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας.», δήλωσε ο κ. Δημήτρης Πολιτόπουλος, ένας εκ των ιδρυτών της Ζυθοποιίας Μακεδονίας Θράκης.

Όπως είχατε ενημερωθεί από το Lawspot ήδη από τον περασμένο Φεβρουάριο, η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης έχει καταθέσει αγωγή αποζημίωσης άνω των 100 εκατ. ευρώ σε ολλανδικό δικαστήριο.

Από την πλευρά της, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία δήλωσε ότι «εμπιστεύεται ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη θα την δικαιώσει στον επόμενο βαθμό, για αυτό και θα συνεχίσει να μάχεται προς υποστήριξη των θέσεών της, στο μέτρο που θεωρεί ότι η Απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού δεν ήταν δίκαιη».

πηγη:www.lawspot.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *