Ποιες ασφαλιστικές εταιρείες είναι Μέλη του Σ.Α.Π έτους 2017 και πόσα χρήματα καταβάλλουν εγγύηση;

Με αφορμή την έναρξη της περιόδου υποβολής βεβαιώσεων και πιστοποιητικών για την εγγραφή ή την ανανέωση συμμετοχής των ασφαλιστικών εταιρειών στο Σύστημα Φιλικού Διακανονισμού το nextdeal.gr ενημερώνει σχετικά.

Σύμφωνα με το άρθρο 34 της «Συμφωνίας Άμεσου Διακανονισμού Ζημιών από Τροχαίο Ατύχημα» κάθε εταιρεία προκειμένου να προσχωρήσει στο Σ.Α.Π καταθέτει έγγραφη αίτηση, φορολογική ενημερότητα, βεβαιώσεις μη οφειλών προς τα Ταμεία Κοινωνικής Ασφάλισης, το Τ.Ε.Α.Ι.Τ (ΣΤ’ Διεύθυνση Επικουρικής Ασφάλισης), το Γραφείο Διεθνούς Ασφάλισης και το Επικουρικό Κεφάλαιο κ.ν.489/76, μια δήλωση περί υποχρεωτικής ηλεκτρονικής αποστολής πληροφοριών προς την Υ.Σ.Α.Ε, για ασφαλιστικές επιχειρήσεις με έδρα άλλο κράτος μέλος Ε.Ε ή του Ε.Ο.Χ. βεβαίωση της αρμόδιας εποπτικής αρχής της  χώρας καταγωγής της επιχείρησης περί νομίμου λειτουργίας, για νεοϊδρυόμενες ασφαλιστικές επιχειρήσεις  δημοσίευση ισολογισμού τουλάχιστον ενός έτους, έγκριση αίτησης με ενισχυμένη πλειοψηφία από την Διαχειριστική Επιτροπή, για τα μέλη της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδας βεβαίωση περί μη οφειλής κ.α.

Σύμφωνα με το άρθρο 35 της «Συμφωνίας Άμεσου Διακανονισμού Ζημιών από Τροχαίο Ατύχημα»  κάθε εταιρεία μέλος προκειμένου να ανανεώσει την εγγραφή της στο Σ.Α.Π,  καταθέτει εκ νέου τα παραπάνω πιστοποιητικά και τυχόν συμπληρωματικά στοιχεία εφόσον απαιτηθούν μέχρι την 31 Οκτωβρίου κάθε έτους ή και με μιας ορισμένης χρονικής παράτασης ανάλογα την περίπτωση.

Κάθε ασφαλιστική εταιρεία, έχει προθεσμία 15 ημερών από την ημερομηνία έγκρισης αρχικής εγγραφής ή και ανανέωσης μέλους του Σ.Α.Π, για να καταθέσει εγγύηση ορισμένου χρηματικού ποσού ανά ασφαλιζόμενο όχημα σύμφωνα με τα όσα ορίζει το άρθρο 36 καθώς και να ενημερώνει το Γραφείο Συμψηφισμού του Συστήματος για τον αριθμό των ασφαλισμένων οχημάτων ανά ημερολογιακό τρίμηνο.

Δείτε εδώ αναλυτικά το Άρθρο 36 της «Συμφωνίας Αμέσου Διακανονισμού Ζημιών από Τροχαίο Ατύχημα»:

 

Δείτε εδώ αναλυτικά τον πίνακα των Μελών του Φιλικού Διακανονισμού για το έτος 2017:

Δείτε εδώ αναλυτικά τον πίνακα των Μελών του Φιλικού Διακανονισμού για το έτος 2017:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.