Εισηγητής: Πασιάς Ιωάννης, Χημικός Δρ. ΕΚΠΑ, Τεχν. Υπ. Χημείου Λαμίας
Άτομα όλων των ηλικιών, με ενδιαφέροντα πάνω στην γνώση της
μελισσοκομίας, στην τυποποίηση, τις απαιτήσεις της νομοθεσίας για την
κατάταξη και την διατροφική επισήμανση τους.
- Νέους επιχειρηματίες στο χώρο της μελισσοκομίας
- Μελισσοκόμους
ΣΚΟΠΟΣ
- Η παροχή των απαιτούμενων γνώσεων για την κατανόηση των απαιτήσεων
- του ποιοτικού ελέγχου του μελιού και των προϊόντων του.
- Η προώθηση των προϊόντων μελιού μέσω της έρευνας και της καινοτομίας.
- Η γνώση της σύγχρονης μελισσοκομίας, μέλια ανθέων με τη δική τους
- δυναμική από πλευράς βιταμινών, μίκρο- και μακροστοιχείων
- αντιμικροβιακής και αντιοξειδωτικής δράσης.
- Νέοι τύποι μελιού από βότανα και αρωματικά.
- Πρόσθετα στο μέλι που δίνουν αγοραστική αξία.
- Βιολογικά και μη-βιολογικά φάρμακα καταπολέμησης των ασθενειών,
- επιτρεπόμενα και απαγορευμένα φυτοφάρμακα.
- Τα βασικότερα προϊόντα μετά το μέλι, αναγνώριση της αξίας τους.
- Η ενημέρωση σχετικά με θέματα νομοθεσίας που αφορούν την διατροφική
- επισήμανση και τις απαιτούμενες χημικές αναλύσεις.
- Χημική ανάλυση για την ανάδειξη της αξίας του προϊόντος.
- Κατάταξη του μελιού με βάση τη γυρεοσκοπική ανάλυση.
- Ανίχνευση νοθείας στο μέλι και στα προϊόντα του.
ΕΠΙΘΥΜΗΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
- Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος οι εκπαιδευόμενοι θα μπορούν να:
- Κατανοούν τις απαιτήσεις της νομοθεσίας πάνω στις απαραίτητες χημικές
- αναλύσεις που αφορούν το μέλι και την κατάταξη του.
- Να γνωρίζουν τι απαιτείται για τη δημιουργία ετικέτας πάνω στη συσκευασία
- Να γνωρίζουν πως μπορούν να προστατευτούν από πιθανά κρούσματα
- νοθείας
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΣΕΝΙΝΑΡΙΟΥ: Η ημερομηνία θα αποφασιστεί από κοινού με τους μελισσοκόμους που θα λάβουν συμμετοχή.
ΚΟΣΤΟΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ & ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Επικοινωνήστε στα τηλέφωνα 6976237901 & 6984575077
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας
Ο Πασιάς Ιωάννης είναι διδάκτορας του τμήματος Χημείας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με δεκαπέντε δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά με κριτές και είναι συγγραφέας σε επιστημονικά βιβλία. Κάτοχος μεταδιδακτορικού τίτλου στο τμήμα Χημείας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ έχει συμμετάσχει σε πληθώρα διεθνών και εθνικών συνεδρίων. Είναι γνώστης πολλών σύγχρονων αναλυτικών τεχνικών, όπως ΕΤΑΑS, FAAS, ICP-MS, HPLC-UV, HPLC-FID, LC-MS/MS, GC-FID, GC-MS, ενώ έχει εργαστεί σε πολλά διαπιστευμένα κατά ISO 17025 εργαστήρια. Έχει επίσης εργαστεί ως επιστημονικός συνεργάτης σε υπό διαπίστευση εργαστήρια (π.χ ΕΦΕΤ) και στον ποιοτικό έλεγχο τροφίμων και φαρμάκων.