Αγροτικά προϊόντα και τουρισμός στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης


Μέσω τηλεδιάσκεψης πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης,  όπου εγκρίθηκε το πρόγραμμα δράσης προβολής και προώθησης των αγροτικών προϊόντων της Περιφέρειας Κρήτης για το έτος 2021 προϋπολογισμού 400.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη, Μανόλη Χνάρη, η Περιφέρεια Κρήτης θα συμμετέχει σε όλες τις σημαντικές εκθέσεις στο εσωτερικό αλλά και στο εξωτερικό, που αφορούν στην προβολή  και προώθηση των τοπικών αγροτικών προϊόντων. Όπως επισήμανε 70 μικρομεσαίοι παραγωγοί, μεταποιητές τοπικών προϊόντων π.χ. ελαιόλαδου, κρασιού, μελιού κ.α. συμμετείχαν ήδη στις εκθέσεις και διαδικτυακές προβολές προϊόντων για το  2020 με σημαντικές συμφωνίες για την εμπορία και  προώθηση των παραγομένων προϊόντων τους.

Επίσης εγκρίθηκε το πρόγραμμα τουριστικής προβολής για το έτος 2021 με συνολικό προϋπολογισμό 850.000 ευρώ. Όπως τονίστηκε από τον εντεταλμένο σύμβουλο τουρισμού Κυριάκο Κώτσογλου η Κρήτη θα συμμετέχει σε όλες τις μεγάλες τουριστικές εκθέσεις του εξωτερικού με στόχο την προσέλκυση όσον το δυνατόν περισσότερων επισκεπτών στο νησί μας, τονίζοντας ότι το τουριστικό μας προϊόν αποτελεί τον σημαντικότερο τομέα της τοπικής μας οικονομίας και θα έχει την στήριξη την Περιφέρειας Κρήτης σε ότι προγράμματα και δράσεις απαιτηθούν.

Άλλες αποφάσεις

Έγινε υποβολή για χρηματοδότηση στο ΠΕΠ Κρήτης του έργου «Αποκατάσταση του κελύφους του Ιερού Ναού Φανερωμένης Άνω Αρχανών». Προβλέπεται η πλήρη αποκατάσταση και ανάδειξη του ιστορικού χαρακτήρα του Ναού.

Εγκρίθηκαν δυο νέα ευρωπαϊκά προγράμματα, και συγκεκριμένα το «RRI2SCALE» στα πλαίσια υλοποίησης του προγράμματος HORIZON 2020, καθώς και το πρόγραμμα με θέμα: «Μετριασμός των επιπτώσεων του κλίματος και των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στα νησιά  της Ευρώπης, και ενίσχυση της κοινωνικής και μη εμπορικής αξιολόγησης της κλιματικής αλλαγής για την Ευρώπη για το 2050 και μετά.

Μοιράσου το άρθρο:Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.