Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Δομοκού

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

                Η νέα δημοτική αρχή συνεχίζει –  με μεγαλύτερο μάλιστα ζήλο – την πολιτική  της προηγούμενης , της φέτα – φέτα δηλαδή παραχώρησης σημαντικών δραστηριοτήτων του Δήμου σε ιδιώτες .

Εκμεταλλευόμενη τις νέες διατάξεις για τη σύσταση της Οικονομικής Επιτροπής, που της δίνουν την πλειοψηφία, αν και δεν την έχει στο ΔΣ,  αποφάσισε την αναμόρφωση του προϋπολογισμού ,(που περιλαμβάνει  και τις πιστώσεις για τους ιδιώτες), μόνο με τις ψήφους της παράταξης του δημάρχου.

Στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δ.Σ ( 06/04/2020), με φυσική  παρουσία των δημοτικών συμβούλων,  εν μέσω μάλιστα των περιοριστικών μέτρων για τον κορωναϊό, η  δημοτική αρχή  προχώρησε εσπευσμένα  και πάλι μόνο με τις ψήφους της παράταξης του Δημάρχου, ( 12 ψήφοι υπέρ και 2 κατά , η παράταξη του κ. Τζιαχρήστα, που αριθμεί  13 συμβούλους, δεν παρέστη στο Δ.Σ ), σε αναμόρφωση του τεχνικού προγράμματος και του προϋπολογισμού του Δήμου, με κύριο στόχο  να περάσει δύο συγκεκριμένα θέματα:

1) Την ανάθεση της αποκομιδής των απορριμμάτων σε ιδιώτη και για τις τρεις Δημοτικές Ενότητες ( Δομοκού, Ξυνιάδας, Θεσσαλιώτιδας), για ένα δίμηνο,  έναντι του ποσού των 24.800 ευρώ για κάθε μία δημοτική ενότητα.

2) Την ανάθεση σε ιδιωτική εταιρία της μισθοδοσίας των υπαλλήλων του Δήμου, έναντι του ποσού των 21.825 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου και του απαραίτητου λογισμικού ,που το πληρώνει ο Δήμος. ( Αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά στο Δήμο Δομοκού).

Στην έντονη αντίδραση της Λαϊκής Συσπείρωσης , το επιχείρημα του Δημάρχου  ήταν η έλλειψη προσωπικού στο Δήμο, που όντως υπάρχει  αλλά γι αυτήν ευθύνονται όλες οι  κυβερνήσεις , που έχουν στραγγαλίσει την τοπική διοίκηση, με τις τεράστιες περικοπές και την υποχρηματοδότηση  αλλά και  όλες οι δημοτικές αρχές που υλοποίησαν και υλοποιούν αυτές τις πολιτικές αδιαμαρτύρητα.

Αντί να απαιτήσει, λοιπόν, η δημοτική αρχή την πρόσληψη του απαραίτητου μόνιμου προσωπικού που χρειάζεται για να λειτουργήσει και να παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους δημότες, προσφεύγει  στην λύση της ανάθεσης ζωτικών υπηρεσιών σε ιδιώτες, που  δεν κάνουν «ψυχικό» αλλά αποβλέπουν στο κέρδος, το οποίο θα πέσει στις πλάτες  του λαού της περιοχής με τη μορφή της αύξησης  των δημοτικών τελών.

Επιπρόσθετα , σε μια περίοδο που απαιτείται να ληφθούν μέτρα για την υπεράσπιση των εργατικών δικαιωμάτων  και  την προστασία της υγείας των εργαζομένων στην αποκομιδή των απορριμμάτων, η δημοτική αρχή προχωρά στην παραχώρηση σε εργολάβο, ο οποίος, στο όνομα της κερδοφορίας , ξέρουμε καλά ότι ούτε   τα δικαιώματα των εργαζομένων σέβεται  και ούτε  τα απαραίτητα μέτρα θα πάρει για την προστασία τους από την πανδημία του κορωναϊού.

Επισημαίνουμε ότι στο μεγάλο  ζήτημα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων   οριστική λύση δε μπορεί να δοθεί  ούτε με την παράδοσή του τμηματικά  στους ιδιώτες  κι ούτε με το ΦΟΔΣΑ  που προωθούν οι κυβερνήσεις  και θα λειτουργεί ως ανώνυμη εταιρία, αλλά με τη διαμόρφωση ενός Εθνικού Σχεδίου Ασφαλούς Διαχείρισης των αποβλήτων από Ενιαίο Κρατικό Φορέα ο οποίος θα λειτουργήσει με γνώμονα την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και της υγείας των πολιτών , θα υλοποιηθεί από το κράτος  και θα χρηματοδοτηθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Δομοκός 11/04/2020

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.