Βαθύτερη ύφεση από το 2009 αναμένει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή


-Διαφήμιση-

Η πανδημία του κορωνοϊού και τα έκτακτα μέτρα που ελήφθησαν για τον περιορισμό της εξάπλωσής του έχουν καταφέρει ισχυρό πλήγμα στις οικονομίες των περισσότερων κρατών-μελών της ΕΕ. Τα εργοστάσια έχουν οδηγηθεί σε προσωρινό λουκέτο, ενώ η κινητικότητα σε κλάδους όπως αυτός λιανικού εμπορίου και του τουρισμού έχει παγώσει, καθώς οι κυβερνήσεις υποχρεώνουν τους πολίτες να παραμένουν στα σπίτια τους.

Ο αντίκτυπος στην ευρωπαϊκή οικονομία δεν μπορεί να υπολογιστεί ακόμα με ακρίβεια, καθώς η εξάπλωση του ιού δεν έχει φτάσει στο αποκορύφωμά της. Ωστόσο, ένα εσωτερικό έγγραφο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με ημερομηνία στις 30 Μαρτίου προβλέπει ότι το φαινόμενο μπορεί να είναι πιο επιζήμιο από τη χρηματοπιστωτική κρίση που υποστήκαμε πριν από περίπου μία δεκαετία.

«Λαμβάνοντας υπόψη την έκταση των διαταραχών του εφοδιασµού στην παραγωγική ικανότητα των χωρών και στις παγκόσμιες αλυσίδες, συμπεριλαμβανομένων των ενδοευρωπαϊκών και των εξωευρωπαϊκών, μπορούμε εύλογα να αναμένουμε ότι αυτή η κρίση θα είναι βαθύτερη από τη μεγάλη ύφεση του 2009», αναφέρεται στο έγγραφο.

Σημειωτέον ότι το ΑΕΠ της ΕΕ μειώθηκε κατά 4,3% το 2009.

www.euractiv.com

-Διαφήμιση-

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.