«Δελτίο καιρού» για τους αγρότες από τον Δήμο Εορδαίας


Μια νέα υπηρεσία για την ενημέρωσή τους, σε ό,τι αφορά την πρόγνωση των καιρικών συνθηκών, έχουν στη διάθεσή τους οι αγρότες στον Δήμο Εορδαίας. Πρόκειται για υπηρεσία που προσφέρεται από τον ίδιο τον δήμο προς τους παραγωγούς της περιοχής και με την οποία έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνονται καθημερινά για τον καιρό, αλλά και να λαμβάνουν αγρομετεωρολογικές προειδοποιήσεις.

Ο Δήμος Εορδαίας στοχεύει με το εργαλείο αυτό να υποστηρίξει τους αγρότες της περιοχής, αλλά και όλων όσοι εμπλέκονται στην πρωτογενή παραγωγή, καθώς τα οφέλη που θα προκύψουν από την εφαρμογή του θα συμβάλουν στην αύξηση της παραγωγής και της ποιότητας των παραγόμενων προϊόντων.

Σύμφωνα με τον Νίκο Βασιλειάδη, χειριστή της συγκεκριμένης υπηρεσίας και εκπρόσωπο της εταιρείας που την παρέχει, το δελτίο καιρού εκδίδεται για συγκεκριμένες γεωγραφικές ζώνες του δήμου, ανά ώρα και για 5-6 ημέρες, ενώ υπάρχει και το σκέλος των αυτόματων προειδοποιήσεων προς τους παραγωγούς μέσω e-mail από τους μετεωρολογικούς σταθμούς, που είναι εγκατεστημένοι σε περιοχές του Δήμου Εορδαίας.

«Ορίζουμε ουσιαστικά κάποια alert, προειδοποιήσεις, όπως, για παράδειγμα, εάν οι θερμοκρασίες πέσουν κάτω από το μηδέν, τότε ο παραγωγός λαμβάνει e-mail ότι στην περιοχή όπου βρίσκονται τα κτήματά του έχει τη συγκεκριμένη θερμοκρασία, ή εάν υπάρχει αυξημένη υγρασία σε επιφάνειες και φυλλώματα, τότε ο παραγωγός έχει εικόνα για το τι συμβαίνει στο χωράφι του», τονίζει ο κ. Βασιλειάδης.

Επισημαίνει, πάντως, ότι αυτό προϋποθέτει την ύπαρξη δικτύου μετεωρολογικών σταθμών, οι οποίοι, για τη συγκεκριμένη περιοχή, έχουν εγκατασταθεί από τον Δήμο Εορδαίας, την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών. Η πρόγνωση του καιρού είναι διαθέσιμη στο site ptolemaida.gr/kairos.

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.