Εκπαίδευση για την ευφυή γεωργία στο ΕΠΑΛ Ναυπλίου

Για τρίτη συνεχή χρονιά, το 1ο ΕΠΑΛ Ναυπλίου συμμετείχε στα σχέδια δράσης «Μια νέα αρχή στα ΕΠΑΛ» με μαθητές από όλους τους τομείς του σχολείου. Αυτήν τη χρονιά, μέσω της δράσης αυτής, οι μαθητές, εφαρμόζοντας στρατηγικές ευφυούς γεωργίας, έπρεπε να υποδεικνύουν λύσεις στον τομέα των αγροτικών καλλιεργειών με αυτοματοποιημένες διαδικασίες, έχοντας στόχο την απλοποίηση παραδοσιακών χειρωνακτικών εργασιών και την αύξηση της απόδοσης της παραγωγής με ταυτόχρονη μείωση του κόστους.

Όπως μας εξήγησε ο καθηγητής Αναστάσιος Τρίκας από την ομάδα που υλοποίησε το πρόγραμμα, «αυτήν τη χρονιά, όλα έγιναν κάτω από την πίεση της πανδημίας. Πέρα από τα διαδικτυακά μαθήματα που παρακολούθησαν 145 μαθητές, υπήρξε και η πρακτική εφαρμογή, που διήρκησε έναν μήνα. Μέσα από την πρακτική εκπαίδευση, οι μαθητές που είχαν γνώση από αγροτική ζωή ανέδειξαν στοιχεία ιδιαίτερα σημαντικά σε σχέση με τους άλλους μαθητές».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης, οι μαθητές ασχολήθηκαν με τις παρακάτω δραστηριότητες: αναμόρφωσαν τον υπάρχοντα χώρο, συνέταξαν υλικοτεχνική μελέτη, σχεδίασαν τις αυτοματοποιημένες λειτουργίες και εγκατέστησαν τα αυτόματα συστήματα στο θερμοκήπιο. Παράλληλα, κατασκεύασαν Ηλεκτρικό Πίνακα Αυτοματισμού με Προγραμματιζόμενο Λογικό Ελεγκτή (PLC), προγραμμάτισαν το PLC και λειτούργησαν όλους τους αυτοματισμούς και τα συστήματα».

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.