Επέκταση του προγράμματος ΣΥΝ- ΕΡΓΑΣΙΑ έως τον Σεπτέμβριο

Την επέκταση του προγράμματος ΣΥΝ- ΕΡΓΑΣΙΑ έως τον Σεπτέμβριο προανήγγειλε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας κατά την τοποθέτησή του στο υπουργικό συμβούλιο.

Η παράταση εκ νέου, κατά τρεις μήνες, έως και τις 30-9-2021 (αντί έως τις 30-6-2021, που ισχύει), του χρονικού διαστήματος εφαρμογής του μηχανισμού ενίσχυσης ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ του άρθρου 31 του ν.4690/2020, συνεπάγεται και την καταβολή σε ποσοστό 100% από τον κρατικό προϋπολογισμό, του συνόλου των ασφαλιστικών εισφορών, που αντιστοιχούν στον χρόνο κατά τον οποίο οι εργαζόμενοι που εντάσσονται στον εν λόγω μηχανισμό, δεν απασχολούνται.

Με την ίδια ρύθμιση θα παραταθεί κατά τρεις μήνες, έως και τις 30-9-2021 (αντί έως τις 30-6-2021, που ισχύει) η διάρκεια κάλυψης, από τον κρατικό προϋπολογισμό, των ασφαλιστικών εισφορών των εργοδοτών, που δραστηριοποιούνται στον τριτογενή τομέα, στους κλάδους των αεροπορικών και ακτοπλοϊκών μεταφορών και στον κλάδο των τουριστικών καταλυμάτων δωδεκάμηνης λειτουργίας.

Με κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, θα καθοριστεί ο τρόπος, η διαδικασία, οι όροι, οι προϋποθέσεις της οικονομικής ενίσχυσης, ιδίως η απαιτούμενη μείωση του κύκλου εργασιών του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας ή των ακαθάριστων εσόδων και ο κύκλος εργασιών αναφοράς ή τα ακαθάριστα έσοδα αναφοράς, η επιδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό των ασφαλιστικών εισφορών (εργατικών ή εργοδοτικών), καθώς και κάθε άλλο ειδικότερο ζήτημα και αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή της ρύθμισης.

ΠΗΓΗ: www.newsbomb.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.