Επιστολή Στεργίου προς Βορίδη για την Ενίσχυση των Παραγωγών της Επιτραπέζιας Ελιάς

Επιστολή της Δημάρχου Στυλίδας στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάκη Βορίδη για την Ενίσχυση των Παραγωγών της Επιτραπέζιας Ελιάς του Δήμου Στυλίδας καθώς οι παραγωγοί βρίσκονται σε απόγνωση.

Ο διαχωρισμός μεταξύ των παραγωγών βρώσιμης ελιάς και ελαιοποιήσιμης,  πρέπει να επανεξεταστεί σύμφωνα με την κα Στεργίου και να δοθεί η οικονομική στήριξη σε όλους. Κάνει έκκληση μάλιστα προς τον Υπουργό να εξετάσει σοβαρά τα αιτήματα των ελαιοπαραγωγών, που βρίσκονται σε απόγνωση, καθώς ο τομέας τους κινδυνεύει σοβαρά.

Aκολουθήστε το mirmidones.gr σε facebook  instagram και YouTube

Κύριε κ. Μάκη Βορίδη,

Η Ανατολική Φθιώτιδα ανήκει στο Δήμο Στυλίδας και είναι ο κατ’ εξοχήν αγροτικός Δήμος που έχει τον μεγαλύτερο ίσως ελαιώνα στη χώρα. Η κύρια ασχολία των αγροτών είναι η καλλιέργεια της βρώσιμης ελιάς, η οποία όπως γνωρίζετε συμμετέχει ενεργά στην οικονομική ζωή της περιοχής παρά τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια.

Όπως ενημερωθήκαμε μια κατηγορία ελαιοπαραγωγών της περιοχής μας και πιο συγκεκριμένα οι παραγωγοί που δηλώνουν το προϊόν τους ως βρώσιμη ελιά, δεν συμπεριλαμβάνονται στη δράση της έκτακτης οικονομικής στήριξης που χορηγείται λόγω των προβλημάτων που προέκυψαν εξαιτίας της πανδημίας του covid-19. Αντιθέτως, οι παραγωγοί που δηλώνουν την παραγωγή τους ως ελιά διπλής κατεύθυνσης βρώσιμης-ελαιοποιήσιμης, θα λάβουν την πρόσθετη οικονομική ενίσχυση, την οποία όμως έχουν ανάγκη ανεξαιρέτως όλοι οι αγρότες και είναι σημαντική για την επιβίωσή τους. Ας σημειωθεί ότι είναι μεγάλος ο αριθμός των παραγωγών του Δήμου μας που έχουν δηλώσει την καλλιέργειά τους στον ΟΣΔΕ ως επιτραπέζια ελιά χωρίς να έχουν εξετάσει άλλους παράγοντες.

Κύριε Υπουργέ,

γνωρίζοντας την πρόθεση του Υπουργείου σας να στηρίξετε τον πρωτογενή τομέα, όπως είναι η καλλιέργεια της ελιάς, σας παρακαλούμε θερμά να εξετάσετε σοβαρά τα αιτήματα των παραγωγών της Ανατολικής Φθιώτιδας συνολικά, συμπεριλαμβάνοντας όλους τους παραγωγούς μας σε πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης διότι ο τομέας αυτός κινδυνεύει σοβαρά και οι ελαιοπαραγωγοί βρίσκονται σε απόγνωση.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.