Κομοτηνή: 10-6-2019 Ειδήσεις – ert.gr


Πολιτική
Στο συνέδριο για τη γαστρονομία και τον εναλλακτικό τουρισμό ο Υφυπουργός Οικονομίας
Στο διεθνές επιστημονικό συνέδριο με τίτλο «Ξάνθη- Εναλλακτικές Προοπτικές: από τις γαστρονομικές αναζητήσεις στη βιώσιμη και δίκαιη ανάπτυξη», που διοργανώθηκε από την Αμερικανική Γεωργική Σχολή, στο ξενοδοχείο Elisso της Ξάνθης το Σάββατο, παραβρέθηκε και άνοιξε τις εργασίες ο Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθης Γιαννακίδης. Στο χαιρετισμό του ο Υφυπουργός αναφέρθηκε στη σύνδεση της τοπικής παραγωγής και του αγροδιατροφικού τομέα με το τουριστικό branding και τον εναλλακτικό τουρισμό, ως μέρος μιας στρατηγικής βιώσιμης και δίκαιης ανάπτυξης. Όπως σημείωσε, βασικός όρος για την επιτυχία ενός τέτοιου παραγωγικού υποδείγματος είναι η ανάδειξη των τοπικών χαρακτηριστικών και ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων και ένα πλαίσιο οργάνωσης που κατευθύνει την υπεραξία στα εμπλεκόμενα μέρα.

O Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθης Γιαννακίδης για το ΚΙΕΦ
«Αυτό που καταφέραμε να αποδείξουμε στα χρόνια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και πρέπει να γίνει κτήμα του πολιτικού συστήματος είναι πως τα μειονοτικά ζητήματα στη Θράκη, αποτελούν μέριμνα κάθε ελληνικής κυβέρνησης για την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και όχι διμερές πεδίο αντιπαράθεσης.» αναφέρει ο Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθης Γιαννακίδης σε άρθρο του την Κυριακή στην ιστοσελίδα tvxs.grμε τίτλο «Ας μιλήσουμε ρεαλιστικά για το ΚΙΕΦ».

Αντιπεριφέρεια Ροδόπης
Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη με τον ανάδοχο του έργου για το Κτηματολόγιο
Ζητήματα που σχετίζονται με την πορεία κτηματογράφησης στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης, βρέθηκαν στο επίκεντρο συνάντησης του Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης κ. Νικόλαου Τσαλικίδη με τους εκπροσώπους της αναδόχου εταιρείας του έργου κτηματογράφησης «ΓΕΩΑΠΟΔΟΣΗ» κ.κ Ιωάννη και Δημήτρη Γκατζηρούλη. Στη διάρκεια της συνάντησης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης, διατύπωσε την ανησυχία πολιτών και εμπλεκόμενων φορέων σχετικά με την εξέλιξη της διαδικασίας κατάρτισης του Κτηματολογίου στην περιοχή, με δεδομένο το πλήθος των προβλημάτων που εντοπίζονται για την υποβολή των δηλώσεων. Τον προβληματισμό εκ μέρους της εταιρείας κτηματογράφησης για την εμπρόθεσμη δήλωση των δικαιωμάτων ιδιοκτησίας, διατύπωσε από την πλευρά του ο κ. Ι.Γκατζηρούλης.

Μεταφορές –Επικοινωνία
Παράταση ισχύος διπλωμάτων για πολίτες άνω των 74 ετών
5μηνη παράταση ισχύος των διπλωμάτων οδήγησης των πολιτών που έχουν συμπληρώσει το 74 έτος της ηλικίας τους και έχουν κάνει αίτηση επανεξέτασης έως 31 Ιουλίου 2019 δόθηκε με απόφαση του Υπουργείου Μεταφορών. Η παράταση ισχύει από την ημερομηνία κατάθεσης της αίτησης, ενώ ταυτόχρονα χορηγείται σχετική βεβαίωση σε όσους εξετάζονται επιτυχώς μέχρι να λάβουν το ανανεωμένο δίπλωμα. Στόχος είναι η αποσυμφόρηση των Δ/σεων Μεταφορών των Περιφερειών, οι οποίες έχουν την ευθύνη διεξαγωγής των εξετάσεων και η διευκόλυνση των πολιτών. Να υπενθυμίσουμε πως η συμφόρηση έχει προκληθεί από την αναίτια αποχή της Ομοσπονδίας των εξεταστών έως τον Μάρτιο, καθώς έχουν καταβληθεί όλα τα δεδουλευμένα και έχει παραταθεί η θητεία τους στο μεταβατικό στάδιο έως τον Οκτώβριο του 2019. Επίσης με τη νομοθετική ρύθμιση αίρεται η εναλλαγή των εκπαιδευτών των σχολών κατά το στάδιο εξέτασης του συνόλου των υποψήφιων οδηγών και επανεξεταζόμενων οδηγών προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα αθέμιτου ανταγωνισμού μεταξύ των εκπαιδευτών σε βάρος των εξεταζόμενων, τα οποία παρατηρήθηκαν κατά την εφαρμογή του μέτρου.
Τοπική Αυτοδιοίκηση
Επιστολή στον Υπουργό Εσωτερικών

Επιστολή στον Υπουργό Εσωτερικών, απέστειλε ο νέος δήμαρχος Ιάσμου κος Μουμίν Οντέρ στην οποία αναφέρεται ότι παρά το υψηλό ποσοστό που έλαβε ο Συνδυασμός «ΕΜΠΡΟΣ»,( 65,98 % την Β’ Κυριακή) εκλέγει μόνον 11 συμβούλους στο 27μελές δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ιάσμου. «Οι συνδημότες μου αποφάσισαν κυρίαρχα, ρητά και αδιαμφισβήτητα. Οι ατέλειες, η προβληματικότητα του Κλεισθένη, τις οποίες είχαμε επισημάνει πλείστες φορές δυστυχώς αλλοιώνουν την πραγματική βούληση των συνδημοτών μου, καταφέρνοντας ισχυρό πλήγμα σε κάθε έννοια δημοκρατίας και λαϊκής κυριαρχίας.» αναφέρει ο κος Οντέρ Μουμίν και σημειώνει «οφείλεται μια τεράστια συγγνώμη και στους δημότες του Δήμου Ιάσμου για το νόμο – έκτρωμα που από ισχυρή πλειοψηφία στις κάλπες μας καθιστά μειοψηφία στο δημοτικό μας συμβούλιο.»
Παιδεία

Συμμετοχή στο πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής»
Προθεσμία έως τις 28 του μήνα θα έχουν οι ενδιαφερόμενοι για την ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» για το σχολικό έτος 2019-2020, που αφορά δημόσιους και ιδιωτικούς παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς καθώς και Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) & ΚΔΑΠ ΜΕΑ. Η πλατφόρμα της Ε.Ε.Τ.Α.Α. άνοιξε και οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αποστείλουν στην Ε.Ε.Τ.Α.Α. τον φάκελο με τα απαραίτητα δικαιολογητικά της Αίτησης, ταχυδρομικώς ή με υπηρεσία ταχυμεταφοράς (courier) στις Διευθύνσεις που αναφέρονται στην Πρόσκληση. Όλες οι πληροφορίες βρίσκονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση της ΕΕΤΑΑ.

Λειτουργία Νέων Ειδικοτήτων στο Δ.ΙΕΚ
Στο πλαίσιο της δημιουργίας πρότασης για τη λειτουργία Νέων Ειδικοτήτων στο Δ.ΙΕΚ Κομοτηνής για το έτος 2019-2020 μπορούν όσοι ενδιαφέρονται να φοιτήσουν (ΩΣ ΚΑΤΑΡΤΙΖΌΜΕΝΟΣ/Η στο Α’ ΕΞΑΜΗΝΟ), να επιλέξουν τις ειδικότητες που τους ενδιαφέρουν, στο ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΌΓΙΟ που βρίσκεται στον παρακάτω σύνδεσμο:
https://drive.google.com/open?id=1kTglISu7ggfO0JpLYKhb88lP91e3ycyuj3v7Mlna-Ps
Το ερωτηματολόγιο Δ Ε Ν Ε Ι Ν Α Ι Ε Γ Γ Ρ Α Φ Η αλλά δήλωση ενδιαφέροντος και η συμπλήρωσή του δεν είναι δεσμευτική για την τελική απόφαση του κάθε συμμετέχοντα! Το παρόν ερωτηματολόγιο βρίσκεται επίσης στην ιστοσελίδα του Δ.ΙΕΚ Κομοτηνής: http://iek-komot.gr/
Επιτυχίες στο Διεθνή Μαθηματικό Διαγωνισμού «Καγκουρό»
19 μαθητές και μαθήτριες του Διαπολιτισμικού Δ.Σ. Σαπών συμμετείχαν στο Διεθνή Μαθηματικό Διαγωνισμού «Καγκουρό». Δύο παιδιά ξεχώρισαν για τις υψηλές επιδόσεις τους: ο Φραγκούλης Νεκτάριος-Θεόδωρος του Γεωργίου από τη Β’ τάξη και η Μπαχτσεβάνη Σταματίνα του Παναγιώτη από τη Δ’ τάξη. Ο σύλλογος διδασκόντων του σχολείου εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια!

Δελτίο Τύπου για την ειδικότητα Βοηθός Φαρμακείου
Το έτος κατάρτισης 2018-2019 στο Δ.ΙΕΚ Κομοτηνής λειτούργησε η ειδικότητα «Βοηθός Φαρμακείου» με εικοσιένα (20) καταρτιζόμενους/ες να φοιτούν στο Γ΄ και Δ΄ εξάμηνο. Το Δ.ΙΕΚ Κομοτηνής συνεργάστηκε με τον Πρόεδρο, και τα μέλη του Συλλόγου Φαρμακοποιών Ν. Ροδόπης για την υλοποίηση των μαθημάτων του Προγράμματος Σπουδών «Πρακτική Εφαρμογή» και «Πρακτική Άσκηση σε Φαρμακείο» στα δύο εξάμηνα της κατάρτισης 2018Β και 2019Α, με την τοποθέτηση μικρής ομάδας καταρτιζομένων (1-2 ατόμων) σε Φαρμακεία της πόλης για 4 ώρες απασχόλησης, 1-2 ημέρες την εβδομάδα. Με ανακοίνωσή της η κα Κοτσάκη, διευθύντρια του ΙΕΚ ευχαριστεί θερμά τον Πρόεδρο κ. Τσαπέκο Α. και τα μέλη του Συλλόγου «για τη άψογη συνεργασία και την υποστήριξη της επαγγελματικής κατάρτισης που το Δ.ΙΕΚ Κομοτηνής παρέχει, δίνοντας την ευκαιρία στους σπουδαστές και τις σπουδάστριές του να εξοικειωθούν με το εργασιακό περιβάλλον στο οποίο μελλοντικά θα εργαστούν.»
Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο ΣΔΕ Κομοτηνής
Ξεκίνησαν οι εγγραφές για το νέο εκπαιδευτικό έτος 2019-2020 στο ΣΔΕ Κομοτηνής. Οι εγγραφές πραγματοποιούνται στο ΣΔΕ Κομοτηνής, Χατζηκωνσταντή Ζωίδη 6 (πλησίον εκκλησίας Αγίου – Γεωργίου) καθημερινά από τις 17:00-20:00 μόνο απόγευμα και μέχρι το τέλος Ιουνίου. Απαραίτητα έγγραφα :Απολυτήριο Δημοτικού ή βεβαίωση παρακολούθησης τάξεων γυμνασίου, ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, Κάρτα ανεργίας , αν υπάρχει, Email, αν υπάρχει, φωτοτυπία ταυτότητας .Η φοίτηση στο ΣΔΕ Κομοτηνής διαρκεί δύο έτη και με το πέρας αυτής ο εκπαιδευόμενος/η λαμβάνει απολυτήριο.

Πολιτισμός
Ο Μικρός Πρίγκιπας στο ΔΗΠΕΘΕ

Το Εφηβικό και το Παιδικό Τμήμα του Εργαστηρίου Θεατρικής Παιδείας του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κομοτηνής ενώνουν τις θεατρικές τους δυνάμεις, για να ζωντανέψουν πάνω στη σκηνή τον «Μικρό Πρίγκιπα» του Γάλλου συγγραφέα και πιλότου, Αντουάν Ντε Σαιντ Εξυπερύ. Οι παραστάσεις θα δοθούν σήμερα Δευτέρα 10 και αύριο Τρίτη 11 Ιουνίου στις 8 το απόγευμα στην αίθουσα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κομοτηνής.

Θερινά εκπαιδευτικά εργαστήρια
Το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης & Παράδοσης διοργανώνει θερινά εκπαιδευτικά εργαστήρια, για παιδιά 6-12 ετών, στον πολιτιστικό πολυχώρο Καπναποθήκη «Π». Τα τμήματα θα λειτουργήσουν από τις 18 Ιουνίου έως τις 11 Ιουλίου, κάθε Τρίτη-Τετάρτη-Πέμπτη και ώρες 10.00-13.00. Θα δημιουργηθούν δύο ομάδες (6-9 και 10-12 ετών) με μέγιστο αριθμό 20 παιδιά η καθεμία.

Αστυνομικό δελτίο
Σύλληψη 21χρονου στην Νέα Σάντα
Στην επαρχιακή οδό Νέας Σάντας – Αρριανών, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών, συνέλαβαν έναν 21χρονο, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει με αυτό, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες.

Λιμεναρχείο
Εντοπισμός και διάσωση
Στον εντοπισμό και τη διάσωση 44 μεταναστών και προσφύγων προέβη το πρωί του Σαββάτου το Λιμενικό στη θαλάσσια περιοχή του Θρακικού Πελάγους, όπου εντόπισε πνευστή λέμβο. Οι επιβαίνοντες μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Μεταναστευτικής πολιτικής, αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα βρίσκονται περίπου 73.000 πρόσφυγες και μετανάστες. Από αυτούς περίπου 25.000 μένουν και φιλοξενούνται σε διαμερίσματα και κατοικίες, ενώ περίπου 20.000 σε 26 κέντρα φιλοξενίας στην ηπειρωτική Ελλάδα.
Αθλητισμός
Ήττα για τον Ηρόδικο
Την ήττα γνώρισε η ομάδα του αθλητικού συλλόγου ατόμων με αναπηρία «Ηρόδικος» από τον Παναθηναϊκό με 51-59 στο πλαίσιο του πρώτου γύρου των πλέι οφ του 22ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Καλαθοσφαίρισης με αμαξίδιο.
Η Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου ανανέωσε την συνεργασία με τον Χρήστο Βάσκο

C

Το διοικητικό συμβούλιο της Δόξας Νέου Σιδηροχωρίου ανακοίνωσε την ανανέωση της συνεργασίας του με τον επιθετικό Χρήστο Βάσκο. Το μήνυμα της ομάδας έχει ως εξής: «Σου ευχόμαστε καλή παραμονή και να πετύχεις όλους τους στόχους σου, όπως καλά ξέρεις να κάνεις και με την μπάλα».
Καιρός:

Eurokinissi

Αίθριος ο καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Μοιράσου το άρθρο:Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.