Κρίσιμος ο ρόλος των συμβούλων για την προώθηση της τεχνολογίας στο χωράφι


Μία σειρά μέτρων που προωθούν τη χρήση τεχνολογιών από τους αγρότες κατέγραψε η ομάδα εστίασης της EIP-AGRI για την ευφυή γεωργία. Ανάμεσα σε αυτά αναφέρει την απόκτηση νέων δεξιοτήτων και γνώσεων από τους αγρότες και τους συμβούλους.

Συγκεκριμένα, τονίζεται ότι «η ευαισθητοποίηση και η οργάνωση της κατάρτισης σε περιφερειακό/τοπικό επίπεδο είναι απαραίτητη, ειδικά για την προσέγγιση μικρών και μεσαίων αγροκτημάτων, όπου η χρήση ψηφιακών τεχνολογιών δεν θεωρείται πάντα επικερδής». Επίσης, η ανάπτυξη συγκεκριμένων εργαλείων ανάλυσης δεδομένων, με οφέλη πολλαπλάσια του κόστους, μπορεί να βοηθήσει τους γεωργικούς συμβούλους να διαδραματίσουν κρίσιμο ρόλο στην ενημέρωση των αγροτών για τις ψηφιακές τεχνολογίες.

Σύμφωνα με την ομάδα εστίασης, οι ψηφιακές τεχνολογίες είναι ευρέως διαθέσιμες, αλλά η χρήση τους από τους αγρότες σε όλη την Ευρώπη διαφέρει. Αυτό οφείλεται ίσως στο γεγονός ότι πολλές τεχνολογίες απαιτούν μια αρχική επένδυση, καθώς και στο ότι πρέπει να αυξηθούν οι επιδείξεις στο χωράφι σε πραγματικές συνθήκες και γεωγραφικές περιοχές.

Ο ρόλος των συμβούλων

Για αυτόν τον λόγο, οι γεωργικοί σύμβουλοι πρέπει να διαδραματίσουν κεντρικό ρόλο στη σύσταση, στην παροχή και στη στήριξη των γεωργών στις νέες τεχνολογίες, όπως η ευφυής γεωργία. Ο ρόλος των συμβούλων είναι κρίσιμος, καθώς μπορούν να γίνουν για τους αγρότες ανεξάρτητη πηγή γνώσης και εμπειρίας.

Για να συμβουλεύουν σωστά τους αγρότες για την υιοθέτηση και τη χρήση εργαλείων ευφυούς γεωργίας, η επιχειρησιακή ομάδα τονίζει ότι οι σύμβουλοι χρειάζονται ρεαλιστικές πληροφορίες σχετικά με το κόστος, τα οφέλη και τις προκλήσεις που ενδέχεται να προκύψουν σε πραγματικές συνθήκες καλλιέργειας. Τονίζει, επίσης, ότι χρειάζεται οι γεωργικοί σύμβουλοι να χρησιμοποιούν έναν συνδυασμό εργαλείων διαχείρισης δεδομένων και ανάλυσης που θα τους επιτρέψει να διαχειρίζονται, να αναλύουν και να ερμηνεύουν εύκολα τα δεδομένα που προέρχονται από τα τεχνολογικά εργαλεία.

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.