Μέχρι τον Σεπτέμβριο οι αιτήσεις για αγροτικό εξοπλισμό με Αναπτυξιακό

Ανοιχτό για αιτήσεις µέχρι τον ερχόµενο Σεπτέµβριο παραµένει το καθεστώς «Ενισχύσεις Μηχανολογικού Εξοπλισµού» του Αναπτυξιακού Νόµου.

Από τις 31 Μαρτίου έκλεισαν οι προσκλήσεις «Επιχειρηµατικότητα Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων», και «Γενική Επιχειρηµατικότητα» του Αναπτυξιακού Νόµου, ενώ ήδη υπεγράφη από τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκο Παπαθανάση η υπουργική απόφαση περί Σύστασης Επιτροπής Αξιολόγησης Επενδυτικών Σχεδίων µε στόχο την επίσπευση της διαδικασίας ελέγχου αξιολόγησης των σχετικών αιτήσεων.

Σηµειώνεται εδώ πως το καθεστώς «Ενισχύσεις Μηχανολογικού Εξοπλισµού» απευθύνεται σε επιχειρήσεις µε τη µορφή ατοµικής επιχείρησης, εµπορικής εταιρείας, συνεταιρισµού, Κοιν.Σ.Επ., Αγροτικού Συνεταιρισµού, Οµάδας Παραγωγών ή Αγροτικών Εταιρικών Συµπράξεων. Ενισχύονται δαπάνες µηχανολογικού εξοπλισµού και µεταφορικών µέσων που χρησιµοποιούνται εντός της µονάδας, υπό την προϋπόθεση ότι αφορούν σε αρχική επένδυση.

Το ελάχιστο επιλέξιµο ύψος της ορίζεται µε βάση το µέγεθος του φορέα, ήτοι:

α. για τις µεγάλες επιχειρήσεις, στο ποσό των 500.000 ευρώ

β. για τις µεσαίες επιχειρήσεις και τους συνεταιρισµούς στο ποσό 250.000 ευρώ

γ. για τις µικρές επιχειρήσεις, στο ποσό των 150.000 ευρώ

δ. για τις πολύ µικρές επιχειρήσεις, στο ποσό των 100.000 ευρώ

ε. για τις Κοιν.Σ.Επ, τους Αγροτικούς Συνεταιρισµούς, τις Οµάδες Παραγωγών (ΟΠ) και τις Αγροτικές Εταιρικές Συµπράξεις στο ποσό των 50.000 ευρώ.

Ο προϋπολογισµός του συγκεκριµένου καθεστώτος ανέρχεται στα 150 εκατ. ευρώ και αφορούν µόνο το είδος ενίσχυσης της φορολογικής απαλλαγής.

Aκολουθήστε το mirmidones.gr σε facebook  instagram και YouTube
ΠΗΓΗ: www.agronews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.