Με 2,1 εκ. ευρώ ενισχύει η Π.Α.Μ.Θ. αγροτικές περιοχές του Έβρου μέσω LEADER

Το ποσό των 2,1 εκατομμυρίων ευρώ από το πρόγραμμα CLLD-LEADER, διαθέτει η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για την ενίσχυση τοπικών επιχειρήσεων του Έβρου και ειδικότερα για την πραγματοποίηση έργων ιδιωτικού χαρακτήρα σε αγροτικές περιοχές των δήμων Σουφλίου, Αλεξανδρούπολης και Σαμοθράκης.

Πρόκειται για μία δράση ενίσχυσης ιδιωτικών επενδύσεων, με στόχο την τοπική ανάπτυξη στις συγκεκριμένες περιοχές, που αφορούν στη μεταποίηση και στην εμπορία γεωργικών προϊόντων (ελαιοτριβεία, τυροκομεία, οινοποιεία, παγωτοποιεία κ.ά.), στον τουρισμό (ξενοδοχεία, επιπλωμένα δωμάτια κ.ά.) και στον τομέα παροχής υπηρεσιών (όπως άθληση και διοργάνωση ψυχαγωγικών εκδηλώσεων).

Σημειώνεται πως η Π.Α.Μ.Θ. θα διαθέσει τους πόρους ύψους 2.101.780 ευρώ στη Δημοσυνεταιριστική «Έβρος» Α.Ε. και συνολικά θα ενισχυθούν 20 ιδιωτικές επενδύσεις, οι οποίες, μαζί με τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας, φτάνουν τα 3.805.850 ευρώ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.