Νέα εμπλοκή στην ανάθεση του ΟΣΔΕ φέρνει το ζήτημα στο κατώφλι του Μαξίμου

Νέα εμπλοκή στη διαδικασία ανάθεσης του ΟΣΔΕ και εν προκειμένω στην επιλογή αναδόχου παροχής υπηρεσιών για το 2022, φέρνει τα απόνερα και εν τέλει την ευθύνη για το χειρισμό της κατάστασης στην αυλή του Μαξίμου.

Το εν λόγω ζήτημα παίρνει νέες διαστάσεις μιας και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε δεσμευθεί την περασμένη άνοιξη (Απρίλιος 2021) για το ξεκαθάρισμα αυτής της υπόθεσης με την έναρξη διαδικασιών μεταφοράς του συνόλου των δεδομένων που συνδέονται με Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Ενισχύσεων στην καταξιωμένη κυβερνητική πλατφόρμα open.gov.gr.

Αφορμή για έναν νέο κύκλο επεισοδίων, σε μια πονεμένη ιστορία 15ετους διάρκειας που συνδέεται με τη διαχείριση του ΟΣΔΕ και την τεχνική υποστήριξη του ΟΠΕΚΕΠΕ στο συγκεκριμένο έργο, δίνει αυτή τη φορά η Προκήρυξη Σύμβασης με Αρ. Πρωτ. : 45027/05.08.2021, συνολικής προϋπολογισθείσας δαπάνης 2.108.000 ευρώ.

Το θέμα περιγράφεται ως Διακήρυξη Διεθνούς Ηλεκτρονικού Διαγωνισμού με Ανοικτή Διαδικασία μέσω ΕΣΗΔΗΣ για την επιλογή αναδόχου των ακόλουθων υπηρεσιών για το έτος 2022:

I. Συντήρηση και Υποστήριξη Λειτουργίας Πληροφοριακών Συστημάτων (ΠΣ) ΟΠΕΚΕΠΕ που έχουν αναπτυχθεί το διάστημα 2006 -2021 έως 31/12/2022,

II. Ανάπτυξη και Υποστήριξη Λειτουργίας συστημάτων που αφορούν την Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης 2022 έως 20/10/2023,

III. Συντήρηση και Υποστήριξη της απαραίτητης πληροφορικής υποδομής των υπηρεσιών του Internet Data Center (I.D.C.), της απαραίτητης πληροφορικής υποδομής της παροχής υπηρεσιών Disaster Recovery Site (D.R.S.) και Business Continuity Plan (B.C.P.) έως 31/12/2022.

IV. Πρόσθετες υπηρεσίες έως 20/10/2023.

Η προσφυγή στην Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών (Α.Ε.Π.Π.) από την εταιρεία πληροφορικής που μονοπωλεί (εδώ και μια 15ετια) του αντίστοιχους διαγωνισμούς του ΟΠΕΚΕΠΕ και ο κίνδυνος να χαθεί άλλη μια φορά η ουσία της υπόθεσης στις αίθουσες των δικαστηρίων, φέρνει τους αρμόδιους ενώπιων των ευθυνών τους. Και επειδή επανειλημμένα έχει αποδειχθεί πως ούτε η διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ, ούτε και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης είναι σε θέση να επιλύσουν αυτό το ζήτημα, το βάρος μεταφέρεται στον ίδιο τον πρωθυπουργό.

 

ΠΗΓΗ: www.agronews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.