Οι νομοθέτες της ΕΕ προωθούν ταχύτερα αντίποινα στα μέτρα εμπορικής άμυνας από τρίτες χώρες


Κατά συντριπτική πλειοψηφία στηρίχθηκε από τους Ευρωπαίους νομοθέτες η πρόταση να επιτραπεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση να ανταποδίδει ταχύτερα σε εμπορικές διαφορές, με το μυαλό όλων να πηγαίνει στους δασμούς του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Οι νομοθέτες της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ψήφισαν υπέρ, 32 προς τρεις, για την επέκταση των εξουσιών της κοινότητας των 27 και την αποτροπή των τρίτων χωρών από την παραβίαση των παγκόσμιων εμπορικών κανόνων. «Δεν μπορούμε να αφήσουμε μια χώρα να μας χτυπά παράνομα και μονομερώς χωρίς να μπορούμε να αντιδράμε αμέσως. Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι όλοι συμμορφώνονται με τους κανόνες του διεθνούς εμπορίου», δήλωσε η νομοθέτης Marie-Pierre Vedrenne, αντιπρόεδρος της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου.

Νωρίτερα, ο Ευρωπαίος επίτροπος Εμπορίου, Φιλ Χόγκαν, είχε δηλώσει ότι η πρόσφατη έναρξη μιας διαδικασίας ερευνών για τη λήψη μέτρων εμπορικής άμυνας από τις ΗΠΑ ήταν εντελώς απαράδεκτη. Σε αυτό το πλαίσιο, η πρόταση των Ευρωπαίων νομοθετών σαφώς σηματοδοτεί την προθυμία των Βρυξελλών να υιοθετήσουν μια πιο σκληρή στάση στο μέτωπο του εμπορίου.

www.euractiv.com

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.