Περισσότεροι από 150 επιχειρηματικοί ηγέτες στηρίζουν τη μείωση κατά 55% των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου


Ο επιχειρηματικός κόσμος προτρέπει τα κράτη-μέλη της ΕΕ να θέσουν υψηλότερους κλιματικούς στόχους για το 2030, υποστηρίζοντας το σχέδιο πολιτικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που θα στοχεύει στη μείωση κατά 55% των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου έως το τέλος της δεκαετίας. Ένας συνασπισμός 157 πολυεθνικών εταιρειών και 21 επιχειρηματικών συνδέσμων και ομάδων επενδυτών εξέφρασε σε ανοιχτή επιστολή την υποστήριξή του για μεγαλύτερη κλιματική φιλοδοξία.

«Από την πλευρά των επιχειρήσεων και των επενδυτών, είναι απαραίτητη η σαφήνεια σχετικά με την πορεία και τα χρονοδιαγράμματα μετάβασης σε μηδενικά επίπεδα εκπομπών για κάθε κλάδο, καθώς και η πολιτική που επιτρέπει ουσιαστικές επενδύσεις σε λύσεις ουδέτερου άνθρακα» επισημαίνεται στην επιστολή, η οποία υπογράφεται από κορυφαία στελέχη πολυεθνικών εταιρειών, συμπεριλαμβανομένων των Microsoft, IKEA, Deutsche Bank, Unilever, H&M, Google, EDF, Signify και Apple.

«Αυτό, με τη σειρά του, θα μας εφοδίαζε με την απαραίτητη άνεση για να προχωρήσουμε σε αποφασιστικές επενδύσεις για τη μείωση των εκπομπών, τη δημιουργία αξιοπρεπών πράσινων θέσεων εργασίας, την προώθηση της καινοτομίας και την επιτάχυνση της ανοικοδόμησης μιας ανθεκτικής οικονομίας μηδενικού άνθρακα».

www.euractiv.com

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.