Προσαυξημένη αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ, για τα μέλη του ΑΣ Ζαγοράς λόγω καλλιέργειας προϊόντων ΠΟΠ

[ad_1]

Για μια σημαντική εξέλιξη που αφορά όλα τα  μέλη του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς Πηλίου, ευρύτερα γνωστού από το εμπορικό σήμα «ZAGORIN», ενημερώθηκε πριν από λίγο ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού κος. Γιάννης Κράββαρης από την Υφυπουργό Παιδείας και Βουλευτή Νέας Δημοκρατίας στον Νομό Μαγνησίας κα. Ζέττα Μακρή.

Ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού ΑΣ Ζαγοράς Γιάννης Κράββαρης

Το αίτημα της διοίκησης του Συνεταιρισμού για προσαυξημένη αποζημίωση των μελών του από τη σφοδρή χαλαζόπτωση της 26ης Μαίου 2020, λόγω καλλιέργειας Π.Ο.Π. προϊόντων, έγινε σήμερα αποδεκτό από τον Οργανισμό στη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ.  

Ο κανονισμός ασφάλισης φυτικού κεφαλαίου του ΕΛ.Γ.Α. εμπεριέχει σχετική πρόβλεψη από τη τελευταία επικαιροποίηση του 2011, ωστόσο απαιτήθηκε συστηματική προσπάθεια για ενεργοποίηση του άρθρου, έπειτα από σχετική κινητοποίηση του αιωνόβιου Συνεταιρισμού στην οποία βασικός συμπαραστάτης ήταν η νυν Υφυπουργός Παιδείας και Βουλευτής Μαγνησίας.

Το αίτημα αφού τέθηκε υπόψιν του ΕΛ.Γ.Α., υποστήριξαν σχεδόν όλες οι πολιτικές δυνάμεις που υπέβαλλαν σχετικές επερωτήσεις στο Κοινοβούλιο, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον επέδειξε και η Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Παπανάτσιου, η οποία επίσης από τη δική της πλευρά προσπάθησε να ενισχύσει τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ζαγοράς. Τα μέλη του Συνεταιρισμού για πρώτη φορά πρόκειται να λάβουν προσαυξημένη αποζημίωση από ζημιά.

Ο Πρόεδρος κος. Κράββαρης, το Διοικητικό και το Εποπτικό Συμβούλιο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς Πηλίου, εκ μέρους και των 800 περίπου μελών, εκφράζουν τις θερμές ευχαριστίες τους σε όλους τους θεσμικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες του ΕΛ.Γ.Α. για την συνεργασία επί του θέματος, σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις και τα πολιτικά πρόσωπα που συνέβαλλαν με τις ενέργειές τους στην θετική έκβαση του ζητήματος και ειδικά στην Υφυπουργό Παιδείας κα. Ζέττα Μακρή που από την πρώτη στιγμή κατανόησε την βαρύτητα του αιτήματος και από κοινού με τον Συνεταιρισμό προσπάθησε να αναδείξει το θέμα.

Σημειώνεται ότι το μεγαλύτερο μέρος των καλλιεργούμενων μήλων έχουν κατοχυρώσει Π.Ο.Π. από το 1996, ενώ Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης είναι και τα Φιρίκια Πηλίου από το 2011.[ad_2]

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.