Ρεκόρ για τις δαπάνες επισιτιστικής βοήθειας στις ΗΠΑ


Αυξημένες κατά 30% ήταν οι ομοσπονδιακές δαπάνες για τα προγράμματα επισιτιστικής βοήθειας του υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ (USDA) το οικονομικό έτος 2020 ως αποτέλεσμα της πανδημίας COVID-19.

Οι πόροι που χρησιμοποιήθηκαν ξεπέρασαν τα 122 δισ. δολάρια, ποσό που, προσαρμοσμένο στον πληθωρισμό, αποτελεί ρεκόρ. Πριν από μερικές ημέρες, η Υπηρεσία Οικονομικής Έρευνας του USDA κυκλοφόρησε ένα γράφημα που παρουσιάζει τις συνολικές δαπάνες για τα προγράμματα επισιτιστικής βοήθειας, όπως αυτές διαμορφώνονται με την πάροδο του χρόνου.

Συγκριτικά, οι δαπάνες για το οικονομικό έτος 2019 βρέθηκαν κάτω από 100 δισ. δολάρια για όλα τα προγράμματα. Η συγκεκριμένη απόκλιση είναι ενδεικτική της επίδραση που είχε η υγειονομική κρίση στην κατακόρυφη αύξηση των πόρων για τη χορήγηση επισιτιστικής βοήθειας.

«Αυτή η άνοδος αντικατοπτρίζει την εκτεταμένη ανάγκη για επισιτιστική βοήθεια κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19 και την επακόλουθη ομοσπονδιακή ανταπόκριση για την κάλυψη αυτής της ανάγκης», δήλωσε η υπηρεσία του USDA.

Η αύξηση οφείλεται σε έκτακτες πληρωμές του Προγράμματος Βοήθειας Συμπληρωματικής Διατροφής (σ.σ. «SNAP» δηλ. τα γνωστά «κουπόνια σίτισης»), του προγράμματος Pandemic-EBT και του προγράμματος Farmers to Families Food Box της διοίκησης Τραμπ. Χαρακτηριστική της επίδρασης της πανδημίας του κορωνοϊού στην κοινωνική πολιτική των ΗΠΑ είναι η πορεία των δαπανών για το πρόγραμμα «SNAP».

Όπως έχετε διαβάσει στο παρελθόν στην «ΥΧ», οι πόροι του προγράμματος έβαιναν διαρκώς μειούμενοι τα τελευταία χρόνια, προτού η έλευση της COVID-19 φέρει τα πάνω κάτω στην οικονομία.

Το κόστος του προϋπολογισμού για τα «κουπόνια σίτισης», που αποτελεί τη μερίδα του λέοντος των δαπανών για την επισιτιστική ασφάλεια, σημείωσε άνοδο σχεδόν 50% πέρυσι, σύμφωνα με στοιχεία που κυκλοφόρησαν τον Ιανουάριο.

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.