Φωτιές: Ξεκίνησε η καταβολή των πρώτων αποζημιώσεων στους πυρόπληκτους

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Χρήστος Τριαντόπουλος, αναφέρθηκε στην καταβολή των αποζημιώσεων προς τους πυρόπληκτους.

O υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Χρήστος Τριαντόπουλος, είπε ότι «έχουν δοθεί σε 1.742 πολίτες παραπάνω απο 10 εκατομμύρια», αναφερόμενος στους πληγέντες από τις καταστροφικές πυρκαγιές.

Ο κ. Τριαντόπουλος, μιλώντας στο MEGA, τόνισε «ό,τι είχαν σαν μέσο παραγωγής, γίνεται η αποτίμηση από την επιτροπή της Περιφέρειας, μπορεί κάποιος να δηλώσει και στην πλατφόρμα, και προχωρά η αποζημίωση. Από την στιγμή που έχουμε την κατάθεση του φακέλου του ενδιαφερόμενου, πάει το κλιμάκιο των Επιτροπών, στέλνεται ο φάκελος με την εκτίμηση στο Υπ. Οικονομικών και σε 3-4 βδομάδες στον Ιανό και τη Σάμο είχε αρχίσει η εκταμίευση του πρώτου 20%, της προκαταβολής.», δίνοντας το παράδειγμα των αποζημιώσεων για προηγούμενες φυσικές καταστροφές.

Και πρόσθεσε ότι «παλιά έπαιρνες το 30% μετά από τέσσερα χρόνια, έτσι ήταν το θεσμικό πλαίσιο. Στη Σάμο, έχει δοθεί το 20% και έχει εκδοθεί και η υπουργική απόφαση για το 70%. Έχουμε δόση εντολή να μας έρχονται οι φάκελοι ολοκληρωμένοι, όποιος φέρνει τον φάκελο, θα παίρνει τα χρήματα.

Είναι και ανάλογα το φόρτο που έχουν ορισμένες περιοχές. Έχουμε συρρικώνει πολύ το μέσο όρο. Οι αυτοψίες που έχουν γίνει ξεπερνούν τις 2,5 χιλιάδες συνολικά. Στην Εύβοια, είναι περισότερες από 900. Το μεγάλο κομμάτι έχει γίνει, είμαστε στη δεύτερη φάση των ελέγχων.».

Ακόμη, ο κ. Τριαντόπουλος σημείωσε ότι «έχουν δοθεί σε 1.742 πολίτες παραπάνω απο 10 εκατ., οι αιτήσεις έχουν ξεπεράσει τις 3.000, ένα ποσό που αθροιστικά ξεπερνά τα 18 εκατομμύρια. Θα είναι υψηλότερο από την προηγούμενη φορά τόσο ως προς τους δικαιούχους, όσο και προς το ποσό εκταμίευσης».

«Κατά μέσο όρο 500 αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος έχουμε την ημέρα», ανέφερε ο κ. Τριαντόπουλος που τόνισε ότι η διαδικασία των αποζημιώσεων έχει συρρικνωθεί. «Σε μια επιχείρηση δίνουμε το 20% σε 1,5 μήνα, ενώ έπαιρνε το 30% σε τέσσερα χρόνια και απαιτούνταν να είναι ανοιχτή για να πάρει το ποσό αυτό».

ΠΗΓΗ: www.newsbomb.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.