Χωρίς οδηγό για επιλέξιμες εκτάσεις οδεύει η Ελλάδα στη περίοδο της νέας ΚΑΠ

Η δυνατότητα για κατάργηση των ατομικών δικαιωμάτων που παρέχει το νέο πλαίσιο της ΚΑΠ, δύσκολα μπορεί να αξιοποιηθεί τελικά από την Ελλάδα, καθώς δεν υπάρχουν επαρκείς και αξιόπιστες πληροφορίες για το ποιες είναι οι επιλέξιμες εκτάσεις της χώρας.

Αυτό οφείλεται κυρίως στο καθεστώς με τα βοσκοτόπια στη χώρα μας, ενώ εκφράζονται πλέον βάσιμες αμφιβολίες για το αν θα προλάβουν ΥΠΑΑΤ και Περιφέρειες να ολοκληρώσουν τα διαχειριστικά σχέδια βόσκησης έως το τέλος του 2022. Ως εκ τούτου, για την περίοδο 2023-2027 τα κύρια καθεστώτα επιδότησης των άμεσων ενισχύσεων (βασική ενίσχυση, αναδιανεμητική κ.λπ) θα πορευθούν με βάση τα δικαιώματα, ανεξαρτήτως αν αποφασιστεί από το ΥΠΑΑΤ να επέλθει έως το 2026 το λεγόμενο «flat rate», δηλαδή όλα τα δικαιώματα να έχουν την ίδια αξία (100% σύγκλιση). Υπενθυμίζεται εδώ ότι κοινοτικά η χώρα μας είναι υποχρεωμένη να φέρει τα χαμηλά δικαιώματα τουλάχιστον έως το 85% της μέσης περιφερειακής αξίας έως το 2026.

Aκολουθήστε το mirmidones.gr σε facebook  instagram και YouTube

Στις 21 Ιουλίου οι ανακοινώσεις από Λιβανό για τις επιδοτήσεις του 2022

Πηγές κοντά στον σχεδιασµό του Εθνικού Φακέλου, αναφέρουν πως οι επίσηµες ανακοινώσεις για το σχεδιασµό των επιδοτήσεων του 2022 αναµένεται να γίνουν στις 21 Ιουνίου, όταν και είναι προγραµµατισµένη περιοδεία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης για τη διαπραγµάτευση της νέας ΚΑΠ στην Αλεξανδρούπολη. Την περασµένη εβδοµάδα ο κ. Λιβανός βρέθηκε στην Κρήτη στα πλαίσια της διαπραγµάτευσης για τη νέα ΚΑΠ, όπου και του τέθηκαν αιτήµατα όσον αφορά κυρίως την προστασία του εισοδήµατος των ελαιοπαραγωγών µε ειδικά κίνητρα µέσω των άµεσων ενισχύσεων.

ΠΗΓΗ: www.agronews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.