60 εκατ. ευρώ για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του αγροτικού τομέα της Γερμανίας


-Διαφήμιση-

Μελέτη για την αξιοποίηση των ψηφιακών πλατφορμών, προϋπολογισμού 428.000 ευρώ, ενέκρινε η υπουργός Γεωργίας της Γερμανίας, Julia Klockner. Τα αποτελέσματα αναμένονται το φθινόπωρο του 2020, δηλαδή σε περίπου έναν χρόνο.

Όπως διευκρίνισε η υπουργός, η εκπόνηση της μελέτης αυτής θα είναι το πρώτο σημαντικό βήμα για τη διάθεση ενός σημαντικού κονδυλίου, ύψους 60.000.000 ευρώ, για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του πρωτογενούς τομέα της χώρας.

«Οι ψηφιακές πλατφόρμες αποκτούν ολοένα και μεγαλύτερη σημασία. Ωστόσο, εδώ εγείρονται διάφορα ερωτήματα. Υπάρχουν βιώσιμα περιβάλλοντα χρήσης για να συγχωνεύουν ψηφιακά δεδομένα από διαφορετικές πηγές; Ποιος εγγυάται την αξιοπιστία των δεδομένων και την ανεξαρτησία των παραγωγών; Ποιος συγκεντρώνει και αξιοποιεί τα δεδομένα και ποιος εγγυάται την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων; Ποιος θα κατέχει τα δεδομένα που συλλέγονται; Είναι σημαντικό να αποσαφηνιστεί ότι οι εν λόγω πλατφόρμες προϋποθέτουν πολιτική εποπτεία και κατοχύρωση», δήλωσε η Γερμανίδα υπουργός, που θεωρεί ότι η μελέτη θα συμβάλει καθοριστικά στο να απαντηθούν τα ανωτέρω.

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.